• theanity@gmail.com
ANITY
ANITY @ BARBADOS I.

ANITY @ BARBADOS I.

ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS

Ahogyan már a képekből értesülhettetek korábban, nemrégiben Barbadoson jártunk…

Szeretném megosztani veletek a csodálatos képeket és élményeket, mintegy útinapló formájában.

A képek válogatása közben – a zord budapesti téli-őszben az íróasztalnál ülve – lélekben még mindig ott vagyok a Karib tengeren, a már kifakult bőröm vágyakozik a napfény, a sós, fülledt levegő után, a talpamnak hiányzik a homok és a lelkemnek a kedves emberek, a béke szigete. Tudom, hogy itthon lassan tél van, de fogadjátok szeretettel ezeket a szívmelengető postokat – elég sok lesz – a nyárból.

Barbados egy körülbelül Budapest nagyságú sziget a Karib tengeren, a Karib szigetek legkeletibb, kicsit különc tagja. A trópusi klíma tökéletes, ugyanis – függetlenül a két-évszakos, nyárból és télből álló evtől – az év 365 napján nyár van, ez 26-33 celsius fokot jelent, ami totálisan, elképesztően, felháborítóan csodálatos. Mi szezonon kívül, vagyis az esős évszakban voltunk – júliustól novemberig tart ez – ami ott azt jelenti, hogy esetenként több napig is esik az eső, de a hőmérséklet ekkor sem csökken, csak a páratartalom nő egy picit. Az időjárás tökéletességi indexével egyenes arányban van a helyi emberek barátságos, nyugodt, segítőkész szellemisége, amely jelenség kikerülhetetlen, ugyanis konkrétan szembejön veled az utcán nap mint nap gyerekek, felnőtt nők/férfiak de akár hajléktalanok formájában is. Vadidegen emberek rád köszönnek, megkérdezik hogy vagy, taxit kínálnak, de ha nemleges választ kapnak, akkor is szép napot kívánnak, majd továbbállnak. Lábjegyzetben fontos infó, hogy a lakosság 90%-a afroamerikai, tehát a fakó kis bőrünk miatt könnyen kiderült, hogy turisták vagyunk, de ez nem zavart senkit.

Barbados nevét a Portugál felfedezőktől kapta, akik nem vetették meg a lábukat a szigeten, nem úgy, mint az angol gyarmatosítók. Egészen 1966-ig Barbados angol gyarmat volt, ezért a sziget hivatalos nyelve az angol és minden utca, város angol nevet visel a mai napig (a főváros Bridgetown központi tere például sokáig Trafalgar Square, ahogyan létezik egy-egy brit város és utcanév itteni megfelelője is). Él egy, úgynevezett Bajan nyelv is a szigeten, mely a helyiek egy speciális dialektussal beszélt, de szintén angol nyelve, amit kívülállóként/turistaként képtelenség megérteni. Ők egymás között ezen kommunikálnak, de mindenki kiválóan tud angolul.

Íme az első képek.


 

As you saw the pictures earlier, we were in Barbados recently…

I would like to share with you the wonderful pictures and experiences as kinda travel diary.

During the photo selection – sitting by the desk in the dour Budapest winter-fall wheather – in spirit I’m still there in the Caribbean, my already discolored skin longing for the sun, the salty, humid air, my feet miss the sand and my soul miss the kind people, the island of peace. I know winter is knocking on the door here, at home, but please receive these heart-warming posts with love – will be quite a lot – from the summer.

Barbados is a cca Budapest-size island in the Caribbean Sea, it is the Easternmost and a bit eccentric member of the Caribbean islands. The tropical climate is perfect because there is – despite of the two-season year consisting a summer and a winter – summer 365 days of the year, it means 26-33 degrees Celsius, which is totally amazingly, outrageously fantastic. We were there in the low season, so in the rainy season – this lasts from July to November – which means sometimes it rains for several days, but the temperature does not fall, while the humidity is rising. The perfect index of the wheather is in direct proportion with the friendly soul of the local people. They are calm with helpful spirit, which is an unavoidable phenomenon, which behavior “kisses your mouth” every day, manifests itself in children, women / men but even in homeless guys on the street. Strangers greet you, or offer you a cab and if you reject it, they wish you a good day even then and then move on. Let me mention an important info, that 90% of the population is Afro-American, that’s why our pale skin made it easy to recognise that we were tourists, but it didn’t bother anybody to be kind with us.

Barbados got its name from the Portuguese explorers who hadn’t stayed in the island, not like the English colonists. Until 1966 Barbados was a British Colony, the official language of the island is English. Every street, town have English names (the capital of the island Bridgetown has a central square which name was Trafalgar Square earlier, as there are British city and street names local counterparts too ). There is also spoken a Bajan language on the island, which is a special dialect spoken by the locals, but this is also English language, which – for an outsider / tourist – is impossible to be understood. They communicate with each other on this dialect, but everybody speaks English well.

Here comes the first pics.

ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS
ANITY @ BARBADOS

 

Képek: PeterLendvaiPhotography

 
 
BIKINI – CALZEDONIA