• theanity@gmail.com
ANITY
CAKE POPS – MR. & MRS.

CAKE POPS – MR. & MRS.

CAKE POPS

Egy Pinterest oldalon figyeltem fel először a Cake Pop-okra és már akkor nagyon érdekelt, hogy hogyan készülhetnek ezek az impozáns süti-nyalóka remekek. Utána olvastam egy kicsit és kiderült, hogy nem is kell hozzá cukrász diploma, csak pusztán alkotókedv, fantázia, türelem és idő – sok sok idő. Első alkalommal naivan egyedül csináltam a cake-popokat, amire 2 estét áldoztam az életemből és az egész konyhát kiszíneztem a mázakkal, ám megérte, mert nagyon szépek és finomak lettek. Babycsirke barátnőm meglátta a nyalókákat és egyből lecsapott rám, miszerint ilyet kell készítenem az esküvőjére a kedves vendégeknek. Természetesen igent mondtam 🙂

Eljött a nagy nap előtti este, amikor Anyukámmal ugrottunk neki a konyhám újbóli „kipingálásának”. A tortákat Ő már megsütötte előző nap, hogy jól ki tudjanak hűlni és ezután következett a maszatolás. Nagyon vicces, mert tulajdonképpen meg kell sütnöd egy tortát azért, hogy aztán széttrancsírozd és újra összegyúrd. A kezdeti fázisban még minden a helyén volt, majd az idő előrehaladtával és az üvegben lévő bor mennyiségének csökkenésével egyre jobb hangulat kerekedett és egyre több díszítő cukor lepte be a konyhapultot, a mosogató kagylót és a járólapot is. Később különböző színű mázakat is összekevertünk és nyakig mázasak voltunk mindketten. Nagyon jól szórakoztunk és szórakoztattuk magunkat a lányos süti készítő estén és a vendégek pedig mindmegették a közel 200 db cake pop-ot.

CAKE POPS

Időtartam: 1 X 30 perc tortasütés + 1 X 2-3 óra díszítés

Hozzávalók (kb. 40 db-hoz):

            Csokoládés Torta

  • 18 dkg liszt
  • 25 cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk vanília aroma
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • csipet só

           Díszítéshez:

  • 2-3 evőkanál Philadelphia krémsajt
  • kb. 2 dl Anyukám-féle konyakos-meggy lekvár
  • Dr. Oetker díszcukrok mindenféle formában és színben – sosem elég
  • ¾ zacskó Candy Melts bevonó/szín
  • 1 tábla jó minőségű étcsokoládé
  • 2 tábla jó minőségű fehércsokoládé
  • 40 db saslik pálca, vagy nyalóka pálcika

CAKE POPS CAKE POPS

Elkészítés – torta sütés:

Sütőt 180 fokra előmelegít. A vajat a cukorral egy keverőtálban habosra kever, majd egyenként tojásokat ad hozzá, illetve a vanília-aromát és így tovább habosít. A tejszínt külön tálban habbá ver, majd óvatosan a cukros, tojásos, vaníliás masszához kever. A lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és a sót egy másik tálban összekever, majd ezt beleszór a vajas keverékbe és fakanállal finoman elkever egészen addig, amíg sima nem lesz. Szilikonos (bármilyen formájú) tortaformában kb. 50-55 perc alatt készre süt.

CAKE POPS CAKE POPS CAKE POPS

Elkészítés – formázás:

Itt kezdődik a játék. Az előző nap megsütött, hűtőben jól lehűlt – ínycsiklandó – tortát most széttrancsírozzuk, vagyis kézzel apró darabokra morzsoljuk. A kis darabokat gyúródeszkára önt, majd kevés krémsajtot és/vagy lekvárt hozzáad és gyúrni kezd, egészen addig, míg egy szilárd tészta formájúra össze nem áll az egész (krémsajtot és/vagy lekvárt szükség szerűen mint ragasztó-anyagot adagol gyúrás közben). Az én cake pop-om tulajdonképpen az Anyukém isteni lekvárjaitól olyan különleges és extra fini. Ugyanis a saját kézzel készített lekvárjai mennyeiek.

CAKE POPS CAKE POPS

Tehát, gyorsan kell gyúrni, hogy ne melegedjen túlságosan át a tészta a kezünk melegétől, mert annál több időt kell majd hűtőben töltenie. Ha készen van a nagy süti-golyó mélyhűtőbe vele – minimum fél órára.

Ha lejárt az idő kivesz, és kis dió nagyságú golyókat formál a masszából, tányérra lefektet, majd ha ezek is készen vannak így is vissza tesz fél órára a mélyhűtőbe. Közben az étcsokit, fehér csokit, candy melts-et felolvaszt a szokásos módon vízgőz felett, majd ha letelt a 30 perc, a kis golyókat kivesz a hűtőből és a pálcikák végét úgy 2 cm hosszan belemárt a felolvasztott valamelyik masszába, golyó ráhúz és vissza a hűtőbe ismét fél órára.

Az idő lejártával golyókat kivesz és jobb kézben egy evőkanállal merítve a masszából a bal kézben pálcára szúrt golyót az oldalával a kanálban lévő masszába forgat egészen addig amíg mindenhol fel nem veszi a masszát. Légy óvatos, mert a golyót lehúzhatja saját súlya,  ezért nem szabad, hogy fejre állítsuk és úgy forgassuk a mázban, mindig csak az oldalán. Ha egy készen van, akkor gyorsan szórjunk rá mindenféle gyönyörű színes díszcukrot, mert ha megköt a massza a cake pop-on akkor már nem lehet. (A candy melts azért zseniális, mert mindenféle színben kapható és nagyon jó ropogós lesz ha megszilárdul. Jól működik a massza sima étcsokoládéval is, bár ez esetben nem lesz ropogós a máz. A fehércsokis megoldás is jó, ugyanolyan állaga van, mint a candy melts-nek, csak sokkal hamarabb szilárdul és több kell belőle.)

Máz és díszítő cukrok fázis után a nyalókákat egy nagy hungarocellbe szúrjuk óvatosan, hogy a még imbolygó süti-nyalóka fejek el ne guruljanak vagy fel ne nyársalódjanak a saját pálcikájukra! Így hagyjuk őket megszáradni kb. 1 órán keresztül, majd ha már a bevonó massza szilárd, akkor kihúzzuk a hungarocellből és egy éjszakára sima hűtőben tároljuk fektetve egy nagy tányéron. Másnap már #szuperfogyasztható, #szuperfinom! Nem gondoltam volna, de simán elfogy a 40 db pikk-pakk.

MR & MRS by ANITY

CAKE POPS CAKE POPS CAKE POPS

CAKE POPS