Narancs. Az egyik legfinomabb gyümölcs.

 

Friss, könnyed, nyári hűsítő és tápláló lé, de pucolni utálatos dolog. Mindezeknek alkoholos formája isteni finom lehet – gondoltam eddig… És tényleg!

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Nos, nyugodt szívvel támaszthatom alá a mixerek állítását, miszerint MESÉS. A Bubble Chic Bar & Bistroban jártunk a Cointreau Fizz bárjának múlt csütörtöki nyitóeseményén, ahol bizonyosságot nyert a városi legenda, miszerint a francia narancslikőr – Cointreau – egy fejedelmi itóka, melynek fogyasztása sikkes, nagypolgári életérzést kölcsönöz. A Hajós utcában található vintage hangulatú enteriőrrel kialakított belvárosi bár tökéletes találkozási pont lesz a forró nyári éjszakákon. Borbás Bogi, a Cointreau hazai helytartója – brand managere – hívott meg erre a nagyszerű rendezvényre, akitől rengeteg érdekes infót hallhattunk a finomság történetéről, eredetéről és az összetevők működési mechanizmusáról. Nagy szégyen, de csak most tudtam meg például, hogy a kedvenc koktélom, a Cosmopolitan egyik fontos alkotóeleme a Cointreau (ahogyan egyébként sok más koktélé is). Ódor András, a nemzetközi Cointreau verseny magyar mixere megmutatta, hogyan lazíthatjuk fel a finom nedűt könnyed nyári frissítőt alkotva. (Eredetileg aperitívként és gyomorkeserűként is fogyasztják.) A szódával és a friss gyümölcsökből facsart lével megbolondított italt Fizz-nek hívjuk, mely a sour-ok családjába tartozó kevert alkoholos frissítőt jelenti. Bogi egyébként nemsokára vendég-bloggerkedik nálam, mégpedig gasztro-témában. Nagyon várom! 🙂

A Fizz nem túl bonyolult, bárki megcsinálhatja otthon is, íme a recept:

  • 1/3 Cointreau
  • fél lime/citrom leve
  • 2/3 szóda/szénsavas víz

Orange. One of the most delicious fruit.

Fresh, light, summer cooling and nourishing juice, but I hate to peel it. The alcohol form of all these specifications may yummy I thought so far … And really!

Well, I can happily support the mixologists’ claim which says this bar is fabulous. We visited Bubble Chic Bar & Bistro Cointreau Fizz opening event on last Thursday’s, where the urban legend was proven that the French orange liqeur, Cointreau is a regal drink, consuming it is posh, gives you the bourgeois feeling . The vintage-style furnished venue in Hajós Street is a downtown bar. This will be a perfect meeting point in the hot summer nights. Borbás Bogi, who is the Hungarian Vicar (brand manager) of Cointreau – invited me to this stunning event. She spoke about a lot of interesting facts of the history of this delicacy, it’s origin and about the operating mechanism of the components. Shame on me, but I just realized that the Cointreau is an important component of my favorite cocktail, the Cosmopolitan (as many other cocktails anyway). András Odor, the Hungarian mixologist of the international Cointreau competition showed us how to ease this delicious nectar forming a light summer refreshing drink.(originally it was consumed as an aperitif and as a bitter). The drink squeezed with soda and fresh fruit juice called Fizz, which belongs to the family of mixed sour alcoholic refreshments. By the way Bogi will be a guest blogger on my page in gastronomy soon. I look forward to it! 🙂

 

 

The Fizz is not too complicated to make, anyone can prepare it at home, here’s the recipe:

  • 1/3 Cointreau
  • juice of half lime/lemon
  • 2/3 soda/sparkling water

 

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

 

 

Cointreau Fizz

Cointreau Fizz

 

 

 

Bubble Chic Bar

 

1065 Budapest, Hajós u. 25.