• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 3. Dang Muoi Pho bistro

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 3. Dang Muoi Pho bistro

BE

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom tegnapi és tegnap előtti postjában már említettem az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken, ám mégsem mondanám magam teljesen inkompetensnek a témában.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! Íme a 3. étterem…

DANG MUOI PHO BISTRO – PEST/BUDA

1

Az autentikus, Józsefvárosi piacról ismert pho bisztró több helyen jelen van már a belvárosban is. Található egy bisztró a Nagymező utcában és Budán is, az Attila úton. A nyári tekercs a pesti éttermükben a legjobb a listámban szereplő éttermek között, ezt bizton állíthatom. Itt, ebből 3 db = 1 adag és sok-sok zöldséget tartalmaz. El kell árulnom viszont, hogy a budai étteremben is ettem már nyári tekercset és az borzasztó rossz volt. Valamilyen, számomra beazonosíthatatlan összetevőt tartalmazott, amitől ehetetlennél vált :(. A pho leves nagyon finom mindkét helyen és mindenféle finomságot tehetsz bele, melyek minden asztalra be vannak készítve: kakasos szósz, ecetbe áztatott zöldpaprika fokhagymával, halszósz. A levesben sajnos kevés koriander van, pedig az az egyik meghatározó ízfokozó. Az egyetlen hátrány, hogy nincsen eldobható pálcika, amit egyből ellensúlyoz a kedves kiszolgálás és a folyamatosan „Kedves Hölgyemnek” szólító fiatal vietnámi, ám magyarul flottul beszélő fiatal srác (pesti étterem). A választék egyébként hatalmas, kb. 6 féle pho leves közül választhatunk, illetve más vietnámi ételeket is lehet kapni.

2
3
dangm