• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 4. Funky Pho

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 4. Funky Pho

C

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom előző 3 postjában már említettem az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken, ám mégsem mondanám magam teljesen inkompetensnek a témában.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! Íme a 4. étterem…

FUNKY PHO

fp1

Kicsi, takaros, tetszik a hely története, amiért egy magyar házaspár nyitott egy vietnámi éttermet. Abszolút érezni, hogy eredetét tekintve magyar az ízeket figyelembe véve is, ugyanis kicsit fűszeresebb az ízvilág, kicsit meghatározóbb aromája van a levesnek, kicsivel tömöttebb, laktatóbb, gazdagabban tálalva. Cuki teríték, a pöttyös tálca nagyon illeszkedik a hely grafittis hangulatához – viszont nem túlságosan autentikus vietnámi, de sebaj. A design annyira megfogott, hogy a Viki barátnőm szülinapjára készült pólót itt fotóztuk be – szerintem tökéletesen illeszkedik az enteriőr a póló színeihez, stílusához. A leves itt nekem nem annyira ízlett, mert számomra túl sok az íz. Különlegesség, hogy itt ecetbe áztatott fokhagymás-chili helyett ecetbe áztatott reszelt répát adnak. Nyári tekercset még nem ettem náluk, de nagyon jól néz ki, úgyhogy azt még megkóstolom és tudósítok.

fp3
fp2