• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 5. Hanoi Étterem Buda/Pest

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 5. Hanoi Étterem Buda/Pest

R

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom előző postjaiban már említettem az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken, ám mégsem mondanám magam teljesen inkompetensnek a témában.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! Íme az 5. étterem-páros…

HANOI BUDA

Nagy örömünkre – az egyik barátnőm munkahelye mellett – a Fő utcában nyílt 2013 decemberben  ez az új vietnámi étterem. Mi azonnal le is csaptunk rá. Nagyon kedvesek a pincérek, bár az előételt a leves után hozták – de ezt tudjuk be nyitás utáni izgalomnak. Az „étlap” kaotikus, ha egyáltalán hívhatunk így kb. 30 oldal A4-es lapot. Tudtam, hogy mit akarok enni, de még így sem találtam meg a pho levest az étlapon, amiből teszem hozzá – a hatalmas választék ellenére – 1 fajta van. Viszont az nagyon finom! Eldobható pálcikát, légysziiii, egyébként nem tudok belekötni.

HANOI  PHO PEST

Egy szuterén helyiségben kapott helyet a szintén tavaly decemberben nyílt étterem, ahol a nonstop mosolygó pincérrel egész idő alatt angolul társalogtunk. Lehet, hogy először külföldinek nézett és utána már nem mert magyarul hozzám szólni – nem tudom. Én nem zavartattam magam, kicsit ettől úgy éreztem, mintha külföldön lennék. J:) Jó, mondjuk nem Vietnámban – mert a hely enteriőrje annyira semmitmondó, hogy bármilyen nemzet ételeit is árulhatnák – de tulajdonképpen ez majdnem minden vietnámi étteremre igaz, tisztelet a kivételnek. Az pho és a nyári tekercs finom volt és itt találkoztam a valaha volt legszebb tálalással. Rendelés előtt kaptam rákszirmot és teát a ház ajándékaként.

BUDA

hnb2

PEST

hnp1
hnp2
hnp3