• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 6. Hai Nam Pho Bistro

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 6. Hai Nam Pho Bistro

 

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom előző postjaiban már említettem az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus.  Mára már azonban nem mondanám magam teljesen inkompetensnek sem a témában. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! Ismerjétek meg a 6. éttermet…

HAI NAM PHO BISTRO

Ebben a vietnámi étteremben voltam legtöbbször, mert nekem ez esik útba leginkább jövet-menet és legközelebb a lakásomhoz is, mi több még parkolni is lehet (na nem mindig). A pho nagyon finom, kb. 3 perc alatt kihozzák – látszik, hogy erre szakosodott a hely. Ebédidőben is sokan vannak, de ezen kívül is nagyon ajánlott asztalt foglalni különben várnod kell. De ha éppen nincs asztal akkor is marasztalnak a pincérek és már a várakozáshoz megkapod a nem túl impozáns étlapot, hogy addig is választhass. Az Allee-val szemben, megannyi multinacionális vállalat irodaházának szomszédságában, igazán frekventált környéken helyezkedik el. Szeretek ide járni, mert a leves klasszikus, kifogástalan, 3 féle közül választhatunk, napi ebédmenü is van és a nyári tekercshez kizárólag itt adnak chilis szószt, ami nagyon finom. A nyári tekercsben azonban itt kevés a zöldség és a hús. Hátrány, hogy a kacsamell is 3 perc alatt készen lett, ami azt jelenti, hogy nem frissen sült. Sajnos nem is volt finom. Ide kizárólag a pho levesért érdemes járni, de azért nagyon megéri! Az asztalok mellett a falak a kifröccsenő levestől már minden irányban zsírfoltosak, – ami egyébként nem nyújt túlzottan étvágygerjesztő látványt – de még ez sem ijeszti el az embereket, ha egy jó pho levest szeretnének enni. A kiszolgálás udvarias, borravalót nem fogadnak el.

hnam3
hnam1
hnam2