• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 7. Quan Hoa Sen

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 7. Quan Hoa Sen

G

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom előző postjaiban már említettem az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus.  Mára már azonban nem mondanám magam teljesen inkompetensnek sem a témában. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! A 7. étteremben a legfinomabb a pho…

QUAN HOA SEN

Méltán állíthatom, hogy minél közelebb van valaki/valami – estünkben egy étterem – a gyökereihez, annál jobb tükörképet tud mutatni annak szokásairól és a valódi ízvilágáról. A Sárkány Center mellett elhelyezkedő étterem tehát az, ahol a valaha volt legfinomabb pho levest és legfrissebb nyári tekercset ettem. A sok belvárosi, magyarított pho étterem után rátaláltam a legigazibb pho levesre, mely ugyan az üveghegyen is túl található, de határozottan állítom, hogy néha megéri „kitúrázni” érte a városból a 18. kerületi Gyömrői útra. Az edénykéről említést kell tennem, – melyben az ecetbe áztatott fokhagymás-chili volt – mert annyira megtetszett, hogy majdnem megkérdeztem a pincér hölgyet, hogy mit kér érte cserébe, de aztán persze mire megtelt a hasam már megfeledkeztem róla. A kacsát itt frissen sütötték és nagyon nagyon finom volt! Különlegesség, hogy a levesben lila hagyma is volt.

20140207_193449_e
20140207_193525_e
_DSC2166_e
_DSC2170_e
_DSC2182_e