• theanity@gmail.com
ANITY
EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI      – a nagy étterem teszt – 8. Madame Noi

EGY PHO MÁNIÁKUS FELJEGYZÉSEI – a nagy étterem teszt – 8. Madame Noi

O

Ahogy a vietnámi étteremeket bemutató sorozatom postjaiban már említettem, az utóbbi 1 évben elszaporodtak az ilyen típusú éttermek Budapest-szerte – nagy örömömre – így már rengeteg helyen tudunk különböző ízű/eltérő módon készülő pho leveseket enni…

De mi is ez valójában? A pho egy vietnámi, eredetileg marhahús alapú leves, melynek nagyon sok formája ismert már itthon is. Amikor először hallottam róla én sem gondoltam volna, hogy egyáltalán képes leszek megenni, de mára már nagy barátok lettünk, a pho és én. 🙂 A pho leves receptemben már említettem, hogy imádom ezt a fenséges vietnámi étket, ám azon post írása óta a pho levesnek és nekem új szintre lépett a kapcsolatunk <3. Miután a múlt héten már MINDEN este ez volt a vacsorám, így totálisan jogosnak érzem végre megírni a post-sorozatot, mely a Budapesten található, pho levest árusító vietnámi éttermekről alkot véleményt. Nem vagyok szakács, sem pedig étteremkritikus.  Mára már azonban nem mondanám magam teljesen inkompetensnek sem a témában. A véleményem szubjektív, csupán olyan benyomások alapján született, melyeket érzékszerveim tapasztaltak egyes helyeken.

Gyertek hát velem egy kis gasztrotúrára! A 8. étterem – a fancy pho…

MADAME NOI

Tulajdonképpen hívhatjuk autentikusnak, hiszen Luu Anh Tuan valóban vietnámi gyökerekkel rendelkezik és dolgozik is azon, hogy a vietnámi konyhán belül valami pluszt adjon, különlegeset mutasson az érdeklődő tekinteteknek. Szerettem ezt a helyet még akkor is, mikor Baldaszti’s Grand volt, – bár akkoriban még másért – de most, hogy újra pozícionálták már azért szeretem, mert lehet pho-t enni. Szeretni fogom ezután is, amikor nemsokára átköltöznek a Baldaszti House-ba. Az étterem kellemes, modern, letisztult és elegáns. A pho finom, a zöldségeket nem sajnálják a levesből, minden szükséges ízfokozót tálalnak hozzá a Baldaszti-lánc éttermeiben már tapasztalt “hatalmas tányér, azon gondosan rendszerezett apró komponensek” elv alapján. Csupán az ecetbe áztatott fokhagyma hiányzott. Fontos megjegyeznem, hogy ez az étterem – mint ahogyan a fotókból is kiderül – nem egy szokványos vietnámi bistro, hanem egy magasabb kategóriájú vendéglő. Az étterem teszt szempontjából mindazonáltal nélkülözhetetlennek tartom más megvilágításból is vizsgálni a pho fogalmát, amire itt kiváló alkalmam nyílt. A babcsíra saláta finom, de vigyázat: csípős, ami nincsen feltűntetve az étlapon! Gondolom, mondanom sem kell, hogy eldobható pálcika rulez van. Az étlap folyamatosan bővül, Tuan újabb és újabb különlegességeket varázsol majd az asztalra, de addig is, félelmetesen finom a csoki szuflé!mn2

mn1

mn4

1384372935814_e

mn3

IMG-20140123-WA0001_e