• theanity@gmail.com
ANITY
“HA ZENÉSZ VAGY, AKKOR MINDEN NAP CSAK JÁTSZOL, SOSEM DOLGOZOL” – JOSS STONE

“HA ZENÉSZ VAGY, AKKOR MINDEN NAP CSAK JÁTSZOL, SOSEM DOLGOZOL” – JOSS STONE

ANITY

Valaki a napokban megkérdezte tőlem, hogy azért megyek-e a Joss Stone koncertre, mert posztot akarok belőle írni?

 

Én teljes felháborodással válaszoltam, hogy dehogyis, én szimplán imádom azt a nőt és a hangját.

Viszont most képtelen vagyok megállni – a koncert utáni napon – hogy ne írjak a brit soul és r&b énekesnő, dalszövegíró budapesti fellépéséről, mert annyira zseniális volt.

Kamaszkorom zenéje volt a ‘You had me‘ című sláger régen, de itthon talán nem is ismerték sokan. Én már akkor is imádtam a hangját, ami azóta – kb. 10 év távlatáról beszélünk – csak még jobban kiforrta magát és úgy árad a törékeny kis szőke lányból, mint valami őserő.

Csodásan hangszerelt számok, fantasztikus zenekar és a bolondos, mezítlábas, saját viccein remekül elszórakozó Joss volt a tegnapi nap fénypontja a Budapest Parkban. Nem tudom, hogy azért viselkedik-e ilyen természetesen és bohókásan a színpadon, mert még fiatal vagy azért mert imádja átélni a családias hangulatú koncerteket vagy csak szimplán a lényéből árad. Mindenesetre fantasztikusan sikerült átadnia mindazt az érzésvilágot amiben egy-egy dal született és azt a szeretet, amivel zenél. Szerelmes a zenébe, a saját zenéjébe és boldoggá teszi, amit csinál. Életemben először kizárólag az énekesre figyeltem a koncerten. Annyira lekötötte minden receptoromat, hogy szerettem volna megérteni minden nóta minden szövegét pontosan – ami egy koncerten azért őszintén szólva lehetetlen – és közben nem tudtam elengedni a szememmel sem, mert minden pillanatban izgett-mozgott, önkifejezett ha úgy adódott a bögréjével a kezében.

Sok dalát ismertem, de most született még két kedvenc. Az egyik egy az új dal, amely írásának körülményeit és okozatát elmagyarázta mielőtt elénekelte volna (egyébként majdnem minden számmal így tett). Nos…azt kell, hogy mondjam, hogy a gondolataimat Ő önti dalokba. Vagy csak rokon lelkek vagyunk. A dal lényege az, hogy tulajdonképpen, miért is bonyolítunk túl mindent az életünkben? Mindennel csak a bajunk van, és gyártjuk a kifogásokat? Közben csak el kéne engedni… és kész. 🙂 Ha valaki olvassa a posztjaimat, akkor tudhatja.

A MÁSIK egy régebbi dal, mely olyan könnyed és mégis olyan mélyen szántó gondoltatokat vonultat fel, hogy az ember lánya csak ámul és bámul. Ez a doveri lány többszöri Grammy díj jelöléssel, 1 Grammy díjjal és számtalan zenei elismeréssel büszkélkedhet, amellett, hogy több filmben bizonyított már színésznőként is.

Ha tehetitek, mindenképpen nézzétek meg élőben, felejthetetlen élmény!


 

JOSS STONE by ANITY
JOSS STONE by ANITY
JOSS STONE by ANITY

Képek: me & pinterest