ANITY

Valaki a napokban megkérdezte tőlem, hogy azért megyek-e a Joss Stone koncertre, mert posztot akarok belőle írni?

 

Én teljes felháborodással válaszoltam, hogy dehogyis, én szimplán imádom azt a nőt és a hangját.

 

Viszont most képtelen vagyok megállni – a koncert utáni napon – hogy ne írjak a brit soul és r&b énekesnő, dalszövegíró budapesti fellépéséről, mert annyira zseniális volt.

Kamaszkorom zenéje volt a ‘You had me‘ című sláger régen, de itthon talán nem is ismerték sokan. Én már akkor is imádtam a hangját, ami azóta – kb. 10 év távlatáról beszélünk – csak még jobban kiforrta magát és úgy árad a törékeny kis szőke lányból, mint valami őserő.

Csodásan hangszerelt számok, fantasztikus zenekar és a bolondos, mezítlábas, saját viccein remekül elszórakozó Joss volt a tegnapi nap fénypontja a Budapest Parkban. Nem tudom, hogy azért viselkedik-e ilyen természetesen és bohókásan a színpadon, mert még fiatal vagy azért mert imádja átélni a családias hangulatú koncerteket vagy csak szimplán a lényéből árad. Mindenesetre fantasztikusan sikerült átadnia mindazt az érzésvilágot amiben egy-egy dal született és azt a szeretet, amivel zenél. Szerelmes a zenébe, a saját zenéjébe és boldoggá teszi, amit csinál. Életemben először kizárólag az énekesre figyeltem a koncerten. Annyira lekötötte minden receptoromat, hogy szerettem volna megérteni minden nóta minden szövegét pontosan – ami egy koncerten azért őszintén szólva lehetetlen – és közben nem tudtam elengedni a szememmel sem, mert minden pillanatban izgett-mozgott, önkifejezett ha úgy adódott a bögréjével a kezében.

Sok dalát ismertem, de most született még két kedvenc. Az egyik egy az új dal, amely írásának körülményeit és okozatát elmagyarázta mielőtt elénekelte volna (egyébként majdnem minden számmal így tett). Nos…azt kell, hogy mondjam, hogy a gondolataimat Ő önti dalokba. Vagy csak rokon lelkek vagyunk. A dal lényege az, hogy tulajdonképpen, miért is bonyolítunk túl mindent az életünkben? Mindennel csak a bajunk van, és gyártjuk a kifogásokat? Közben csak el kéne engedni… és kész. 🙂 Ha valaki olvassa a posztjaimat, akkor tudhatja.

A MÁSIK egy régebbi dal, mely olyan könnyed és mégis olyan mélyen szántó gondoltatokat vonultat fel, hogy az ember lánya csak ámul és bámul. Ez a doveri lány többszöri Grammy díj jelöléssel, 1 Grammy díjjal és számtalan zenei elismeréssel büszkélkedhet, amellett, hogy több filmben bizonyított már színésznőként is.

Ha tehetitek, mindenképpen nézzétek meg élőben, felejthetetlen élmény!


“IF YOU ARE A MUSICIAN YOU NEVER WORK, YOU ALWAYS PLAY” – JOSS STONE

 

A few days ago someone asked me if I’d go to the Joss Stone gig because I want to write a post about it??

I answered with complete indignation that „of course not, I simply love this woman and her voice”. However, now – after the concert last night – I can’t stop writing a post about the British soul and R & B singer, songwriter’s concert in Budapest because it was so brilliant.

My adolescence’s music was a hit ‘You Had Me‘ long time ago, but here in Hungary people  might not recognize many of her songs. I already – approx. 10 years ago – loved her voice, which has grown even more. This sound comes out from this little, fragile blonde girl like an ancient force.

Take wonderfully orchestrated hits, fantastic band and a silly, barefoot, laughing-on-her-own-jokes Joss with a hint of craziness and the highlight of yesterday is ready at Budapest Park. I don’t know whether she behaves so natural and silly on stage because she’s so young or because she loves to go through these family atmosphere concerts, or it simply comes from her. Anyhow, she successfully passed all the good feelings of the songs’ birth as well as the love with which she makes music. She is in love with the music, with her own music and she is happy doing what she’s doing. For the first time in my life I  listened only to the singer in a concert. I took attention with all of my senses to understand the lyrics of every song – what is frankly impossible at a concert – and I couldn’t take my eyes off her, neither – because she was fidgeted and self-completed every minutes while she kept a mug in her hand.

I knew many of the songs, but yesterday two more favorites were born. One is a new song of which she explained the curcumstances of it’s birth before performing it (with almost every song she did so). Well … I have to say that she pours my thoughts into songs. Or we are just kindred spirits. The essence of this song is that actually why we make big deals from everything in our lives? We only have problems and make excuses? In the meantime, we should only let it go… and we’re done. 🙂 If someone reads my posts, she/he might know it.

The other song – which is older – that airy, but it has underlying thoughts you would never wonder. This Devon girl has multiple Grammy award nominations, she wins one Grammy Award and boasts a range of musical appreciation, in addition she has been proven to several films as an actress.

Go and see her out live, if you can, because that will be an unforgettable experience, I promise!

JOSS STONE by ANITY

JOSS STONE by ANITY

JOSS STONE by ANITY

JOSS STONE by ANITY

Képek: me & pinterest