• theanity@gmail.com
ANITY
NÉMA KÖTÉLTÁNC

NÉMA KÖTÉLTÁNC

ANITY

Megannyi ember vesz körül nap, mint nap; a család, a barátok és mégis valahogy néha annyira magányosnak érzed magad. Lehet, hogy mindez a ki nem mondott szavak és gondolatok miatt van így.

Lehet, hogy úgy érzed, hogy legszívesebben kikiabálnád magadból azt, ami a lelkedet és a szívedet nyomja, de megint csak inkább a némaság felé fordulsz, hiszen már saját magad is unod, annyiszor elmondtad. Maximum kiírod magadból. Talán sosem mutatod meg azokat a sorokat senkinek, de legalább annyit tettél magadért, hogy leírtad.

#stuckinme #badforme

A lelki bajok mélyen leragadva rejtőznek. Néma gyereknek meg ugye egy szavát nem érti a saját anyukája sem. Szívás. Ha pedig azt gondolod, hogy a némaságod okozója – a párod/társad/szerelmed/ezmegazod – tudja, hogy mire gondolsz és érti, hogy mit szeretnél, hát nagyot tévedsz (kivéve azok az ufók, akik férfinak hívják magukat). Ami a fejedben van, azt más nem látja. Ha nem mondod ki, ott is marad! Teljesen másképp vannak összerakva a pasik. Ami neked totálisan egyértelmű, azt nekik hosszasan kell magyarázni, míg rávezeted a megoldáshoz közelítő útra. Na persze érzelmekről beszélünk most és nem a paprikás krumpli receptjéről. Van úgy, hogy bele sem fogsz, mert annyira bonyolult lenne az alapoktól felvázolni egy tényállást, majd pedig levezetni egy egész folyamatot példákkal tarkítva, hogy élet-szaga legyen. Megéri belesüppedni a fotelbe és hagyni, hogy kicsússzon minden a kezeid közül? Csak azért, mert nincs elég türelmed, időd, energiád venni a fáradtságot és higgadtan, érdeklődően, barátságosan, vádaskodás nélkül beszélgetni a számodra fontos dolgokról? Ha már az ember lánya feladja az érzelmi élete ápolását, a konfliktusok megoldására való hajlandóságát, akkor a híme valószínűleg sokkal könnyebben fogja elengedni a „kapcsolat” kezét. De csak a mi feladatunk tépelődni, fejtegetni a hogyanokon és a miérteken és ápolni, fenntartani és babusgatni a viszonyt? Hosszú az út persze, ami elvezet idáig, sok sérelem, be nem tartott ígéret és begyulladt tüske kell, hogy a zökkenőmentes kapcsolat útjába álljon és sérülékennyé tegye azt annyira, hogy már ne vedd a fáradtságot a beszélgetésre. Nem szabad idáig eljutni. Ha fontos, ne hagyd, sokkal jobb, ha cselekszel mielőtt besokallsz, mintha saját magadnak rónád majd fel idővel, hogy te nem tettél meg mindent értetek. Ami persze nem volna igaz. Próbálkozni sosincs késő, de van egy szint, ahol betelik a pohár és eléred a határaidat. A határvonalon túl az eddig oly nagy türelemmel fenntartott tolerancia megszűnik létezni és az érdektelenség lassú, fájdalmas kínokkal operáló méregként hatol beléd. Az út – ha hagyod – ide vezet, a kérdés, hogy milyen vékony a köteled és mekkora a szél. A lényeg, hogy túl nagy sebet ne ejts a saját szíveden!


ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY
ANITY

Képek: PeterLendvaiPhotography

 
MAXI RUHA/MAXI DRESS – H&M
FARMER BOMBER DZSEKI/DENIM BOMBER JACKET – NANUSHKA
NAPSZEMÜVEG/SUNNIES – ZERO UV
CSIZMA/BOOTS – something portugal