KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES – MR. & MRS.
KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES
Igazából nem volt konkrét oka a meghívásnak, Nóri (Bébicsirke) barátnőmmel régóta terveztünk egy dumcsizós estét kettesben. Hát meghívtam a lakásomba. Én levesre vágytam – mint általában az esetek 90%-ában – és nyár lévén gondoltam összeütök valami hűsítő finomságot és pont volt otthon Anyukám mennyei kovászos uborkájából – micsoda szerencse!
Hideg levesek közül a második kedvencem lett – a gazpacho után – és Nóri gasztroblogger ízlelőbimbóinak is nagyon ízlett, illetve a végén apropója is kerekedett az estének, ugyanis megkaptam az esküvőjükre szóló meghívót.
Időtartam: kb. 10 perc
Hozzávalók (2 főre):
- 3-4 db kovászos uborka /a legjobb, ha házi/
- 3 dl kovászos uborka lé
- 4 dl natúr tejszín /lehet laktóz mentes, így az érzékeny-gyomrúak is fogyaszthatják/
- néhány csepp olíva olaj
- 300 g kockázott bacon
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kovászos uborkákat kisebb darabokra vág, turmixgépbe dobál a fokhagymával, joghurttal és az uborkalével együtt. Leturmixol. Bacon kockákat megpirít kb. 5 percig közepes lángon. Keveréket tányérokba kiönt, bacon kockákat beleszór, tetejére 5-6 csepp oliva olajat csepegtet/tányér. Húúú, de fini! 🙂