KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES

KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES

 

Igazából nem volt konkrét oka a meghívásnak, Nóri (Bébicsirke) barátnőmmel régóta terveztünk egy dumcsizós estét kettesben. Hát meghívtam a lakásomba. Én levesre vágytam – mint általában az esetek 90%-ában – és nyár lévén gondoltam összeütök valami hűsítő finomságot és pont volt otthon Anyukám mennyei kovászos uborkájából – micsoda szerencse!

Hideg levesek közül a második kedvencem lett – a gazpacho után – és Nóri gasztroblogger ízlelőbimbóinak is nagyon ízlett, illetve a végén apropója is kerekedett az estének, ugyanis megkaptam az esküvőjükre szóló meghívót.

Időtartam: kb. 10 perc

Hozzávalók (2 főre):

  • 3-4 db kovászos uborka /a legjobb, ha házi/
  • 3 dl kovászos uborka lé
  • 4 dl natúr tejszín /lehet laktóz mentes, így az érzékeny-gyomrúak is fogyaszthatják/
  • néhány csepp olíva olaj
  • 300 g kockázott bacon
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A kovászos uborkákat kisebb darabokra vág, turmixgépbe dobál a fokhagymával, joghurttal és az uborkalével együtt. Leturmixol. Bacon kockákat megpirít kb. 5 percig közepes lángon. Keveréket tányérokba kiönt, bacon kockákat beleszór, tetejére 5-6 csepp oliva olajat csepegtet/tányér. Húúú, de fini! 🙂

KOVÁSZOS UBORKA KRÉMLEVES