
LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP – MISS VICTORIOUS ’83
Ez a torta majdnem ugyanaz, mint az előző, csak annyiban különbözik, hogy az én kedves Viki barátnőmnek a kedvenc színe a türkiz, így ehhez mérten kellett alakítanom a tortát is. Ekkor már volt levendula is – méz helyett – és a bevonó massza itt a cake pop-oknál már jól bevált Candy Melts volt.
Időtartam: kb. 70 perc
Hozzávalók:
- 1,5 maroknyi friss levendula virág
- 2,5 dl víz
- 3/4 csésze olívaolaj
- 2 evőkanál ecet
- 2 teáskanál vanília aroma
- 4 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- csipet só
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- kb. 300 g zöld színű Candy Melts (ez majdnem egy egész zacskó)
- pár csepp kék színű élelmiszer színezék
- Dr. Oetker díszítő gyöngyök
Elkészítés:
Ha nem a mezőn szedted a levendulát, (pedig ott van hangulata igazán!) akkor is érdemes picit megmosni és megszárítani, majd így használni sütéshez/főzéshez.
A levendulát, a lisztet a száraz alapanyagokkal egy tálban összekever (cukor, só, szódabikarbóna). Eközben sütő előmelegít 200°C-ra, majd a folyékony hozzávalókat elkever a szárazakkal, míg sima nem lesz. Szilikonos tortaformába önt, abban jól eloszlat, majd 40 perc alatt megsüt.
30 perc elteltével próbára tesz fogpiszkálóval vagy villával, majd a sütés végén teljesen kihűt.
A Candy Melts felolvasztásánál nincs könnyebb munka, ugyanis vízgőz felett néhány perc alatt megfelelő állagúra olvad. Nagyon jó textúrája van, abszolút kenhető és ami a lényeg, finom és ropogós lesz, amint kihűl.