LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP

LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP

Ez a torta majdnem ugyanaz, mint az előző, csak annyiban különbözik, hogy az én kedves Viki barátnőmnek a kedvenc színe a türkiz, így ehhez mérten kellett alakítanom a tortát is. Ekkor már volt levendula is – méz helyett – és a bevonó massza itt a cake pop-oknál már jól bevált Candy Melts volt.

Időtartam: kb. 70 perc

 

Hozzávalók:

  • 1,5 maroknyi friss levendula virág
  • 2,5 dl víz
  • 3/4 csésze olívaolaj
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 4 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • csipet só
  • 2 teáskanál szódabikarbóna

 

  • kb. 300 g zöld színű Candy Melts (ez majdnem egy egész zacskó)
  • pár csepp kék színű élelmiszer színezék
  • Dr. Oetker díszítő gyöngyök
LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP

LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP

Elkészítés:

Ha nem a mezőn szedted a levendulát, (pedig ott van hangulata igazán!) akkor is érdemes picit megmosni és megszárítani, majd így használni sütéshez/főzéshez.

A levendulát, a lisztet a száraz alapanyagokkal egy tálban összekever (cukor, só, szódabikarbóna). Eközben sütő előmelegít 200°C-ra, majd a folyékony hozzávalókat elkever a szárazakkal, míg sima nem lesz. Szilikonos tortaformába önt, abban jól eloszlat, majd 40 perc alatt megsüt.

30 perc elteltével próbára tesz fogpiszkálóval vagy villával, majd a sütés végén teljesen kihűt.

A Candy Melts felolvasztásánál nincs könnyebb munka, ugyanis vízgőz felett néhány perc alatt megfelelő állagúra olvad. Nagyon jó textúrája van, abszolút kenhető és ami a lényeg, finom és ropogós lesz, amint kihűl.

LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP

LEVENDULA TORTA MÁSKÉPP