• theanity@gmail.com

LONDON DAY & NIGHT

London is always a good idea – mi nagyon szeretjük, a maga zord időjárásával és a jó értelemben vett őrült lakóival együtt.

Az angliai antropológiai tudástáram ismét egy tetemes anyaggal bővült, mégpedig azért, mert most kivételesen nem kellett sehova sem rohannunk, volt időnk a helyiekkel együtt „lélegezni”. No, nem azért tettük mindezt, mert nem érdekelnek a gyönyörű látnivalók, hanem egyszerűen azért, mert a nagy részüket korábbi látogatások során már megnéztük.

London egy hatalmas metropolisz, melynek utcáin a hét minden napján, a napok minden percében embertömegek verekszik át magukat egymáson, mégis tudnak elnézést kérni, ha meglöktek, majd szánnak rád egy mosolynyi időt is, hogy érezd, hogy te is emberből vagy.  Mindezek ellenére van idejük ebédelni, – mégpedig egészségesen – munka után beülni a kedvenc pub-jukba meginni egy sört/cidert – kinek mi – a barátaikkal, úgy, hogy NEM csak az okostelefonjaikat nyomkodják eszeveszetten a másikról tudomást sem véve. VAN szociális életük, beszélgetnek egymással! Ez olyan jó!

Imádom a város tempóját, a hatalmas zöld parkokat – amik máris virágba borultak – a mókusokkal, a szabadon! szaladgáló kutyákkal és a rengeteg futóval együtt. Ja, és ugye nem elhanyagolandó – gyakorlott shopaholic-ként – a jobbnál-jobb üzletek sokasága. Van filléres, – Primark – van középkategóriájú – Topshop – és a minden igényt kielégítő high-end is – Harrods. Nem mindegyik olcsó, de legalább nem sablon és nem kell értük túl messzire menned, csak az Oxford streeten végig… 🙂

Elképesztően hidegtűrő egy nemzet az angol. Hozzászoktam már a februári  4 fokban, mezítlábas, Vans-ben rohangáló bennszülöttek látványához, de még mindig képtelen vagyok felfogni és feldolgozni, hogy nem fázik a lábuk és hogy nem fáznak meg/fel naponta…anyway…

Belecsöppentünk a szombat éjszakába – nyilván szándékoltan. A Soho és a Piccadilly környéke ilyenkor valamiféle földöntúli hellyé alakul, amit elöntenek a szórakozni induló fiatalok tömegei. Elképesztő tumultus van mindenütt, a metrón napközben nem utazik a város ezen a részén ennyi ember, mint szombat este. Az aluljáró éppen, hogy be tudta fogadni a kiáramló embereket, a kijutásért komoly harc folyt. Az angol lányokat nem kell félteni, ha ivásztról van szó – már este 8-kor találkoztunk egy csapattal, akik egyáltalán nem voltak szomjasak, viszont mentségükre legyen mondva, hogy nem is mulatnak hajnalig. Hidegtűrő képességük az elfogyasztott italok számával arányosan nő, ugyanis képesek órákat álldogálni az utcán, 3 fokra hűlt hőmérsékleti viszonyok között, szakadó esőben egy koktélruhában, hogy bejuthassanak egy-egy szórakozóhelyre. Brrrrr.

By the way, én a képeken is látható szuper, puha, meleg comics pulcsiban éltem túl a 4 napot, amit első nap vásároltam a Primark-ban 5 fontért – életem leghasznosabb vétele volt!

Útba esett jövet-menet a City is, ahol hatalmas, felhőket karcoló, modern építmények emelkednek és bújnak ki egymás után a földből, míg közvetlen környezetükben iszonyúan régi építmények is megtalálhatóak – fantasztikus a kontraszt. Itt található a hatalmas forgalmat generáló Brit tőzsde épülete, valamint Európa legmagasabb épülete, a Shard London Bridge is. Lakóövezet ide nem került – az emberek csak dolgozni járnak a City-be, hétvégén teljesen üres.

 

Egy stílusos gyöngyszem csíkos zokniban a londoni business casual megfelelője szerint:

Megnéztük a Shakespeare’s Globe-ot, ugyanis én még itt nem voltam, pedig ez ugyebár „musthave”. Befizettünk egy idegenvezető által vezetett túrára, amire nagyon sokat kellett várnunk és rég megbántuk és meguntuk az életünket is, mire végre elkezdődött. Aztán megjelent az idegenvezető, aki olyan átéléssel és pazar angol humorral mutatta be a házat, hogy a végén beláttuk, hiba lett volna ezt kihagyni. Sajnos nem játszottak éppen a színészek, mert egy következő produkció – Venice – díszleteit építették, de így is nagyszerű volt.

London szuper hely, rengeteg inspiráló emberrel, hellyel, hangulattal… Rengeteget outfitet lehetne ott befotózni jobbnál-jobb témákkal.

 

Well-well, London, I wish You were here or me there!

LOOK 1
TEE – ANITY
SWEATSHIRT – PRIMARK
PEEK-A-BOO JEANS – ZARA
CHECKERED SHIRT – VINTAGE
RAINCOAT – VINTAGE
BLACK BEANIE – H&M
SNEAKERS – NIKE AIR MAX 
BACKPACK – ASOS
MAKEUP – MAC
LOOK 2
TEE – ANITY
SWEATSHIRT – PRIMARK
SWEATSHIRT 2 – ANITY
PEEK-A-BOO JEANS – ZARA
CAMEL COAT – SHEINSIDE
GREY BEANIE – H&M
LEOPARD BOOTS – BRONX
BACKPACK – ASOS
MAKEUP – MAC

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.