• theanity@gmail.com
ANITY
MIÉRT DOHÁNYZOL?

MIÉRT DOHÁNYZOL?

 

ANGELINA JOLIE
ANGELINA JOLIE

 

Pontosan három hete nem gyújtottam rá.

Könnyebb volt, mint gondoltam és még segítő könyveket sem olvastam el hozzá. Nem dohányoztam sokat már az utóbb időben csak 5-7 szálat egy nap, kivéve, ha valamilyen esti program volt – akkor többet. Viszont életkoromat tekintve nagyon régóta dohányoztam. 10 éve biztosan, de lehet, hogy több.

Vannak rosszabb pillanataim, amikor nagyon jól esne rágyújtani, ilyen például a reggeli kávé – azóta nem iszom reggel kávét – vagy a munka utáni hazaérkezés 1 pohár bor társaságában. Azt mondják, hogy azok az emberek szoknak le nehezebben, akiknek ilyen nagy rituálét jelent a dohányzás és nem csak úgy szívják a cigiket egymás után. Én nem adok igazat semelyik tábornak sem. Kávé helyett belső térben fogyasztott tea, hazaérkezéskor pedig cigi helyett csoki vagy light cola dukál. 🙂 Jó, azért mindent nem tudok megvonni magamtól. Na meg persze az írás, az olvasás vagy a filmnézés, amivel lekötöm a “felesleges” energiáimat. Mióta nem dohányzom kétszer ittam összesen kávét és azt vettem észre, hogy nagyon finom. Eddig mindig csak a cigi társa volt – ízét különösebben nem is éreztem – kéz a kézben jártak reggelente.

Szerettem dohányozni, de már nem akarok dohányozni. Minden korszak lezárul egyszer. Közhelynek tűnhet, de azt érzem, hogy jobb a közérzetem, nem vagyok olyan fáradékony mióta nem gyújtottam rá és végül, de nem utolsó sorban erősnek, hogy meg tudom tenni. Nem nagy dolgok ezek, de lesz ez még így se. Egyelőre a szervezetem valószínűleg próbálja feldolgozni a sokkot, a megvonást, de idővel az arcom színe visszaváltozik szürkéből a természetes árnyalatává, a fogaim sem lesznek sárgák, a tüdőm kitisztul és mehetek futni.

Az én életemben egyértelműen hiánypótlás volt a dohányzás, amely űr nem tűnt el, csak próbálom pozitív energiákkal lekötni és hasznos cselekedetekkel kitölteni. Te miért dohányzol? Keresd meg a saját válaszod és kezdj eldolgozni egy egészségesebb út kijelölésén!

Nem akarok álszent lenni, lehet, hogy rá fogok még gyújtani életemben, de ha ezen az íráson akár csak 1 ember is elgondolkodott, akkor már megérte! 🙂

Hajrá! Mindenki szokjon le!


WHY DO YOU SMOKE?

 

Exactly three weeks have passed since I haven’t smoked.

It was easier than I thought and I didn’t read helping books, either. I didn’t smoke heavily recently (only 5-7 cigarettes a day) except when I had some evening program when I smoked more. But – in comparison with my age I have smoked for a rather long period, 10 years for sure, maybe more.

There are worse moments when it would be very good to light up, in the mornings, for example (I don’t drink coffee since quitting), or when arriving home in the afternoon with an accompanying glass of wine. It’s said that quitting is harder for the ones for whom smoking means a ritual and who do not just smoke one cigarette after the other. I don’t agree with any parties. Instead of coffee there’s a tea sipped indoor, when arriving home there’s a piece of chocolate or a Coke light, but not cigarette. Ok, I can’t pinch myself of everything. And, of course, there’s reading, writing or watching TV with what I can engage my „extra” energy. Since quitting I’ve drunk coffee only twice and realised that it’s very delicious! Until now it was only the „partner” of the cigarette – I didn’t really feel the taste of it – they walked hand in hand in the mornings.

I liked smoking, but I don’t want to smoke anymore. Every period has an end at one time. It may seem to be cliché, but I feel better, I’m less tired after quitting, and at last but not least I feel myself strong to be able to do this! These are no big deals, but may get worse. My organism is trying to treat the shock, the  withdrawal, but sooner or later the colour of my face will turn from gray to natural and neutral and my teeth will change to white from yellow, my lungs will be clear, and I will able to go out to run again.

In my life smoking was a replacement of something, a space which didn’t  vanish but I try to fill it with positive energy and with doing useful things. Why do you smoke? Look for your own, specific answer and start to work on tracing out a healthier way!

I don’t want to seem hypocrite, I may light up at a point in my life, but if only one person will think about it after reading this post it made sense! 🙂

Let’s go! Everybody, quit smoking!

 

Dohányozni egyértelműen szexi – ahogyan azt az alábbi képek is mutatják! DE az életben vannak sokkal egészségesebb szexi dolgok! Találd meg a sajátod!

Smoking is obviously sexy, like on these pics below! BUT there are much more healthier sexy things than this! Go, find yours!

JAMES FRANCO
JAMES FRANCO
KATE MOSS
KATE MOSS
JAMES DEAN
JAMES DEAN
SARAH JESSICA PARKER
SARAH JESSICA PARKER
ALEXANDER MCQUEEN
ALEXANDER MCQUEEN
ELSA PERETTI PICTURED BY HELMUT NEWTON
ELSA PERETTI PICTURED BY HELMUT NEWTON
JUDE LAW
JUDE LAW
OUR FAVOURITE SMOKER
OUR FAVOURITE SMOKER
AUDREY HEPBURN
AUDREY HEPBURN

TOM HARDY

LANA DEL REY
LANA DEL REY
FRANK SINATRA
FRANK SINATRA
KATE MOSS
KATE MOSS

JOHNNY DEPP

CANDICE SWANEPOEL
CANDICE SWANEPOEL
QUIT!
QUIT!

 

Images: Pinterest & Tumbler