• theanity@gmail.com
ANITY
POP UP DIVATBEMUTATÓ

POP UP DIVATBEMUTATÓ

 

Április 23-án egy belvárosi divatbemutatón jártam.

A Karpit Café-ban (Wesselényi utca 12.) megrendezésre kerülő eseményt előre meghirdették a kávézóban és egyéb felületeken is, így fantasztikus hangulat alakult ki, mindenütt modelleket és kíváncsiskodókat (férfiakat, szülőket és a tervezők vagy a modellek barátait/barátnőit) lehetett látni.

Ebben a felfokozott kedélyállapotban indultak a modellek sorról-sorra a kávézó galériájáról a földszinti részre bemutatni a Forrai Magániskola és a Budapesti Divatiskola hallgatói által kreált öltözékeket. Az esemény különlegessége – a családias hangulatán kívül – abban rejlett, hogy a szervezők olyan, szárnyukat bontogató, feltörekvő fiatal tehetségeknek teremtettek közeget, akiknek még nyilván nem lenne lehetőségük nagy bemutatókon részt venni. Az önkéntes rendezők a szívüket-lelküket beleadták a rendhagyó divatbemutató szervezésébe, ami rendkívül jól sikerült és – ami ugye nem elhanyagolható – a közönség sorai között is nagy sikert arattak a ruhák és a szintén önkéntes modell lányok.

Összesen 10 tervező ruháit tekinthettük meg, jellemzően 3 modellel készült a tervezők többsége, de volt olyan, aki csak 1 ruhát mutatott be és volt, aki legalább négyet.

Nekem személy szerint a bőr cut-out ruhákat és zsabókat poliamid anyaggal kombináló Seemann Brigitta alkotásai tetszettek a legjobban. Kedveltem e két anyag ötvözését és azt, ahogyan megmunkálja a bőrt. Figyelemfelkeltőek voltak a szépen kidolgozott kanyarulatok. A mini kollekciót egyébként Alien filmek inspirálták.

SEEMANN BRIGITTA by ANITY

Azonosulni tudtam még Kiss Bianka egyetlen bemutatott darabjával is, mely egy könnyed, nyári, visszafogott ruha, mégis volt benne valami különleges, valami nagyon bájos, amitől a jól kiválasztott modellen életre kelt.

KISS BIANKA by ANITY

Gombácsi Zsófi recycling alkotásai is ötletesek voltak, a legfeltűnőbb kétség nélkül az újságpapírból álló ruha volt.

GOMBÁCSI ZSÓFIA by ANITY

Sok sikert a tervezőknek, remélem, hogy legközelebb a divathét kifutóin láthatjuk Őket viszont! 🙂

IZSÓ ZITA by ANITY GOMBOS ANETT by ANITY BALOGH ESZTER by ANITY CSERÉP ANDREA by ANITY SARBAK BORBÁLA by ANITY KRÁNITZ LILLA by ANITY OSZTOS TÍMEA MÁRIA by ANITY

 

Képek:  Cubephoto & RichieFoto